Brukerundersøkelsen 2021

Stavsetmyra barnehage har for femte gang deltatt i den nasjonale brukerundersøkelsen blant foreldre og barn i private barnehager i Norge. Totalt 63 av 70 foreldrepar på Stavsetmyra barnehage har besvart undersøkelsen, som gir en svarprosent på 90%, noe som er høyere enn sist. Brukerundersøkelsen er bygd opp med tilsvarende spørsmål og svaralternativer (1-5) som tidligere år, noe som gjør rapporten direkte sammenlignbar med tidligere rapporter. 

 

 Brukerundersøkelsen 2021

 

Styret har følgende kommentarer til rapporten og videre oppfølging: 

 

  • Undersøkelsen er delt opp i 9 hovedkategorier, hvorav hver kategori har flere tilleggsspørsmål. Det er veldig positivt å kunne slå fast at også i år får Stavsetmyra barnehage verdier som er bedre enn andre private barnehager i Trondheim, og langt bedre enn de kommunale på alle hovedkategorier. Noe nedgang mot forrige undersøkelse men totalt er snitt score ned fra 4,77 til 4,63 som må sies å være et godt resultat. Ute / innemiljø og medvirkning er de laveste enkeltscore på 4,4 av hovedkategoriene. 

  • Det er gjort tiltak gjennom 2021 på utemiljø, med ny grillhytte, og en del nye sandkasser lekehus mm. Utemiljø score er noe opp fra sist, mens innemiljø er ned fra 4,2 til 4,0. Det er siden den gang tatt i bruk et nytt bygg, men hele perioden har vært påvirket av Coronatiltak slik at bygget nok ikke har kunnet blitt brukt som tenkt, i tillegg har kjøkkenet vært avstengt og har hindret vært brukt som tidligere. I det kommende året vil vedlikehold av barnehagens lokaler og uteområde være en prioritet videre. 

  • Medvirkning har en nedgang fra 4,7 til 4,4. Det kan tenkes at dette kommer av mye regler som har vært lite fleksible mtp smittevern. Vi ønsker å se an dette før eventuelle tiltak. Resultatet er over det som er snitt i Trondheim Kommune og andre private barnehager i Trondheim. 

  • Et av de viktigste punktene i undersøkelsen er temaet "Relasjon mellom barn og voksne", som blant annet omhandler barnets trygghet. Her er det en score på 4,7, Foreldrene opplever likevel at personaltettheten kunne vært enda bedre (4,1). Vi følger bemanningsnorm - dvs at det skal være en ansatt pr. tre barn under tre år, og en ansatt pr. seks barn over tre år. Kjøkkenassistent er en del av grunnbemanningen. 

 

Til slutt ønsker styret å konkludere med at foreldrene tilsynelatende er veldig fornøyd med barnehagen (4,7). Brukerundersøkelsen 2021 gir et bilde av en barnehage som driftes på en tilfredsstillende måte både for barn og voksne. Samtidig er det punkter i undersøkelsen som gir rom for forbedringer, noe barnehagen allerede er i gang med å utbedre. Videre håper styret på et fortsatt godt samarbeid mellom foreldre og barnehagen. 

 

Trondheim, 03. februar 2022 

for styret 

Jan Kåre Rønningsgrind 

Styreleder